Dnes nam bol zruseny let spiatocny z Amanu. Ale ide oto ze sme neleteli a ani som neurobil check in. Mam narok na kompenzaciu od wizz airu. Letenky som nechal prepadnu. Let je posunuty zatial o 12 hodin.mame tam 5 leteniek takze by to malo byt 2000€..  .

Zruseny let wizz air kompenzacia

Založil ve fóru Letecké společnosti

Mandre napsal(a):

Jenom tak bokem, kdo ma pojisteni pravni ochrany, lze toto resit s pravnikem i pres tohle pojisteni, ktere stoji par korun za rok ve srovnani s 50% u vymahacu.

Mam ho, ale zatim jsem jej pro kompenzaci nevyuzil. Mas s tim i praktickou zkusenost?

0 Citovat

Mam taky. Zatim tenhle pripad ne, mam jen jednu kompenzaci, kde stacila jedna zadost na Air Malta a vyplatili.
Jine pripady mam, celkem to funguje. Zatim postacil vzdy pravnicky dopis. Jednou to nedopadlo, neb mi pridelili pravnika ko…ta🤦‍♀️, ktery chtel kasirovat pojistovne jen za ukony, moje kauza mu byla u zadele. Takze uspesnost 3:1 v muj prospech zatim. 

0 Citovat

[citace="jedla "]

předáno Claimcloud, poslední email od nich loni v lednu, že vyčerpali veškeré mimosoudní možnosti a předávájí případ k soudnímu jednání.

Haló, prosím, mohl bys poslat to předání případu k soudnímu jednání? Fakt by mě to zajímalo. Mně zatím vždy stačil maximálně ÚCL. (ano byly to odlety z Prahy).

0 Citovat

Já dával Air Help let FR kdy během kovidu zrušili let asi 10 hodin předem, vymlouvali se na zákaz letů, který nebyl. Byl jen zákaz turismu.

Věděl jsem že FR nebude souhlasit, tak jsem to dal rovnou Airhelp a táhli to až k italskýmu soudu. Ten rozhodl v nás prospěch, ale FR zacal platit až když jsme podali něco jako návrh na exekuci. Celý to trvalo víc než tři roky. 

2 Citovat

hankaa napsal(a):

Takže provize je víc než 50%? :D To je slušný :D Máte nějaké doklady o tom, že předali k "soudnímu jednání"? Žalobu např? Zajímalo by mě to. Zatím jsem všechny kompenzace vyřídila sama, ne u wizzu tedy, ale ono je to asi dnes jedno :) Samozřejmě, že se jim nechce platit a že si vymýšlejí. 

jj 50% + DPH, ale o tom jsem věděl dopředu, že mají takový ceník nastavený. Nemám žádné doklady, jen jejich emaily o průběhu případu

0 Citovat

Dal jsem po asi 60 mailech s wizzem, vymáhání polské firmě.. berou si 20 %.  Více než půl roku se neozvali tak jsem to dal claimcloudu. Po pár měsících poslali poláci že to vymohli a posílají peníze (nebylo to ani těch 20%..). Napsal jsem claimcloudu že to stornuji a přišlo mi zaplať 25 %... mají v podmínkách že to nemůžeš dát někomu jinému...chtěl jsem po nich co teda udělali-odpověď "udělali ale nic z toho vám neukazeme..". Takže jsem jim nakonec ještě zaplatil více než Polákům... a o dost... moje chyba - je fakt třeba si číst pořádně ty podmínky... claimcloud navíc psal velmi arogantně a ostře... takže pro mě- už nikdy...

1 Citovat

Tak jestli neukazali, tak proc si to platil?

0 Citovat

Ty podmínky jsou celkem jasné...nemám na to abych platil právníka a pouštěl se do sporu...a nemám na to ani náladu... pořád jsme dostali nějaké peníze se kterými jsme už vůbec nepočítali... dávám to tady hlavně pro ponaučení že prostě číst podminky vzdá a všude.... 

0 Citovat

Jasně, ale příště raději před všemi možnými vymahači oslovit vídeňské APF, pakliže se daný let týká nějakého z rakouských letišť (nejen VIE, ale i GRZ, KLU, LNZ, SZG, INN).

Už minulosti nám skvěle pomohli získat minimálně tři kompenzace, a to samozřejmě s nulovým poplatkem.

1 Citovat

Byl to lyon krakow...zkusil jsem u nás... ve Francii...kde se dalo... Francouzi mi napsali-ko takto ali jsem wizzair ale ti se nám neozvali...proto danou věc odkladame... moc nechápu k čemu je takový úřad...to jsem jim i napsal...taky nechápu proč nelze naprosto jednoduchým dotazem s číslem me rezer ace zjistit proč letadlo neletelo... napsal jsem to jako podnět europoslanci... vzal to na vědomí...

1 Citovat

Tak nám dnes ráno wizz zrušil let z Prahy do Kutaisi. Nejdřív (asi 3,5 hod. před odletem) přišla SMS že delayed a o hodinu později cancelled. V mailu napsáno, že je to "cancelling due to technical situation". Vyplnila jsem wizzí formulář na kompenzaci, budu čekat a dám vědět, jak to dopadlo. Pokud by se tady našla nějaká dobrá duše se schopností zjištění bližších detailů o důvodech zrušení (W6 7926, 26.10.2024), tak budu ráda za info.

0 Citovat

Wizz s tebou vždy vyjebe...

2 Citovat

Tak já jsem si téměř jistá, že to byla technická závada na letadle, takže nárok na kompenzaci je. Nemám problém v případě nutnosti podat žalobu u soudu.

0 Citovat

Standa 009 napsal(a):

Let zrušený nebyl, ale je podle Vás nárok na kompenzaci? Jde o let Yerevan - Praha:

Letadlo v Yerevanu přistálo (na lince z Milána s italskou posádkou) v okamžiku, kdy jsme již měli odlétat. Takže odhadem to vychází zhruba na 50 minut sekeru při odletu.

Hurá, všichni jsme všichni v letadle. Vypadá to, že poletíme. Ale ouha. Nejdříve crew vyndává postupně příruční zavazadla a když se k němu hlásí majitel, vrací ho. Důvod? Že prý někdo, kdo nastoupil do letadla si řekl, že nepoletí a odešel.

Jenže podle všeho měl i odbavené zavazadlo. Řeklo by se, že bude rychlé ho najít, když odbavené zavazadlo nemá snad ani polovina cestujících. Prdlajs. Ani nevím, jestli věděli, zda v podpalubí své zavazadlo vůbec má. Teoreticky by se dalo pochopit, že všechna zavazadla musí vyndat na vozík a pak je vrátit.

Jenže borci si rozhodli zacvičit i s cestujícíma. Nejdříve na letištní plochu vyložili všechna zavazadla. Poté každý cestující s odbaveným zavazadlem vystupuje předníma dveřma, na ploše identifikuje své zavazadlo (aby ho arménci mohli opět naložit) a vrací se zpět do letadla zadníma dveřma. Celý tento proces trvá pěkné 2 hodiny. K ranveji se posouváme s asi 2 a 3/4 hodiny zpožděním.

A přesto odletíme až s 3h a 11 minut zpožděním. (původní odlet měl být v 19:30, skutečný je v 22:41) Jo, za zdravotní problémy některého z cestujících vážně nemůžou. Letušky a cestující panikaří, volají nějakého doktora z řad cestujících. Letuška běží do předu s bombou s kyslíkem, že málem dá několika cestujícím po hlavě. Za námi se dělá fronta. V Yerevanu, odkud nikdo nelétá! Naštěstí nic vážného, zpět se už nevracíme, pacoš je v pořádku a letíme..

Jsme ve vzduchu. Dalo by se říct, že se ještě nějak rozumně dostaneme do Prahy. Ale nenechte se vysmát. Možná až nad Maďarskem nám oznamují, že si střihneme krátké mezipřistání v Budapešti. Aby vyměnili posádku. No twle. Mě nezajímá, že piloti letí už z Itálie a legálně nezvládnou let Praha - Miláno. Ale slibují krátkou přestávku.. Přistáváme v Budapešti v 22:41

Krátká přestávka po maďarsku znamená čekačka na novou crew asi hoďku a půl. Chvilka času na předání. Bezpečnostní instrukce. A pak čekačka další  zhruba půlhodinku. Prý musíme počkat na “dokumentaci”

Takže ta krátká přestávka v Budapešti trvala 2h a 39 minut. Nepočítám ztrátu času zbytečným klesáním a novým stoupáním.

Původní čas příletu do Prahy měl být v 21:35, skutečný 02:16. 4 hodiny, 41 minut. Přes 7 hodin v letounu. Kde zadarmo nedají ani vodu.

Hurá, dneska mi přišel e-mail od advokátní kanceláře, že už mají i peníze na účtu. O kompenzaci jsem zkusil požádat sám, ale dle předpokladu to wizzair zamítl. Na další handrkování jsem neměl sílu, tak jsem to dal agentuře. Ti to dali rovnou advokátní kanceláři. Ti pak i k soudu. Soud vyhráli, ale ani tak se k tomu Wizz neměl. Tak to řešili dalších několik měsíců přes exekuci..

0 Citovat

tam je škoda, že ty exekuce na wizz nejsou dotáhnutý do konce :-) Je vidět, že východoevropskej Varadi to v klidu vyhrotí až tam, bo ví, že se mu to v důsledku vyplatí (čím dál to bude hrotit, tím víc žadatelů odpadne), a na "dobré jméno firmy" se tady v těch mafiánskejch divočinách nehraje. O'Leary by to održkoval v médiích, ale do exekucí to nepožene, protože si spočítá, že cestující v civilizovaných zemích by na to reagovali odchodem...

2